Voormalige wereldkampioene terug van weggeweest: "Het is niet omdat ik één keer win dat ik alle wedstrijden zal winnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Voormalige wereldkampioene terug van weggeweest: "Het is niet omdat ik één keer win dat ik alle wedstrijden zal winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Van een comeback in het veldrijden gesproken. Ex-wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot reed twee jaar lang geen enkele veldrit, maar afgelopen weekend werd ze vierde in Essen en won ze in Overijse.

Vanwaar die beslissing om toch terug te keren? "Na het mountainbikeseizoen heb ik een kleine pauze genomen", vertelt ze bij haar team. "Ik besliste daarna om opnieuw met veldrijden te starten. Ik hou van crossen. Het is bovendien een geweldige voorbereiding op het mountainbike- en wegseizoen. Zeker omdat ik het goed wil doen in de lenteklassiekers en de Strade Bianche."

"Ik heb twee jaar geen enkele cross gereden en zelfs op mijn top in 2015 zou ik nie weten wat ik waard was tegen deze nieuwe lichting van vrouwen. Ik wilde niet naar een wedstrijd komen om als 25e te eindigen. Maar het is moeilijk om te weten wat je mag verwachten na zo'n lange tijd zonder crossen."

Druk

De Française stond zonder verwachtingen aan de start, maar als ex-wereldkampioene verwachten de fans iets. "Als ex-wereldkampioene maakt het niet uit of je als eerste of als laatste start, iedereen verwacht iets. Ook al is het al twee jaar geleden dat ik nog gecrost had. Ik heb geprobeerd om die druk van mij af te zetten."

Dankzij haar goede prestaties van afgelopen weekend zullen de plannen niet veranderd worden. "Ik houd me aan mijn plan. Het is niet omdat ik één keer win dat ik alle wedstrijden zal winnen. Het blijft een goede voorbereiding op wat nog komen zal en ik hoop dat ik goed in vorm ben voor het Franse kampioenschap op 14 januari", besluit Ferrand-Prévot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties