Wie houdt deze Mathieu van der Poel van goud op het WK?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 44 reacties
Wie houdt deze Mathieu van der Poel van goud op het WK?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Twee crossen afgelopen weekend en opnieuw een logische winnaar. Mathieu van der Poel duldde zoals de afgelopen weken ook in Essen en Overijse geen tegenstand en reed naar de overwinning.

Van een dipje lijkt er helemaal geen sprake te zijn bij Mathieu van der Poel. De Nederlander zit in bloedvorm en lijkt ook de stage in het Spaanse Benicassim goed verteerd te hebben. Zelf gaf hij het ook al toe: "Dipjes heb ik nooit gehad, ook niet bij de jeugd."

En dan mag de concurrentie zich toch stilaan zorgen gaan maken. De cruciale weken van de eindejaarsperiode komen eraan en als ook de Europese kampioen die zonder problemen overleeft, is er slechts één kandidaat voor het wereldkampioenschap in Valkenburg.

Soortgelijk parcours op WK

In Overijse kregen we een vergelijkbaar parcours van het WK. Dat was ook de reden waarom Sanne Cant absoluut wou starten in de 'moeder van alle crossen'. En ook op dat parcours lijkt het heel moeilijk te worden voor Wout Van Aert en co om Mathieu van der Poel het moeilijk te maken, want het werd in Overijse een ware demonstratie.

Plus het feit dat van der Poel na de pech van de afgelopen WK's gebrand is op goud, lijkt momenteel enkel pech of ziekte hem van de regenboogtrui te kunnen houden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties