Zdenek Stybar geeft Wout Van Aert gouden raad over combinatie tussen cross- en wegseizoen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
Zdenek Stybar geeft Wout Van Aert gouden raad over combinatie tussen cross- en wegseizoen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert is momenteel nog in het veld te zien, maar zal na het crossseizoen ook nog een volledig voorjaar op de weg rijden. Zdenek Stybar combineerde enkele jaren geleden ook de twee, maar de Tsjech denkt dat het een moeilijk verhaal wordt voor Van Aert.

"Ik denk dat hij automatisch minder explosief is door zijn voorbereidingen op de weg", vertelt Stybar bij Wielerkrant.be. "Ik heb in 2012 ook beiden gecombineerd en mij zo proberen te voorbereiden op het voorjaar. Ik wilde ook alle klassiekers doen van de Omloop tot Roubaix, maar ik was helemaal op na het crossseizoen. Mentaal en fysiek."

"Ik weet uit eigen ervaring dat het moeilijk is. Ik heb Wout zelf al verteld dat wanneer je met een halve tank aan het voorjaar begint, dat het heel anders is om te te rijden tegen jongens die zich de hele winter anders hebben voorbereid. De tank is halfleeg. Hij gaat het niet gemakkelijk hebben. Wout rijdt momenteel wel nog altijd zeer sterk. Maar om Mathieu te kloppen, mist hij toch dat tikkeltje", aldus de Tsjech.

"Hij gaat het niet gemakkelijk hebben"

En dus is de conclusie van Stybar duidelijk. Het veldrijden kan niet gecombineerd worden met een volledig voorjaar op de weg. "Ik denk niet dat het combineerbaar is, nee... Je hebt echt die rustmomenten en de kilometers nodig vanaf half november."

"Met de cross kan je zoveel kilometers niet doen, zeker niet door die dubbele weekends. Dan heb je ook nog enkele dagen nodig om te recupereren. Je moet ook blijven werken op explosiviteit en dan is er heel weinig tijd om die kilometers te doen. Op een bepaald moment moet je de keuze maken", besluit Stybar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties