Laurens Sweeck op zoek naar oorzaak van dipje: "Het lukte niet meer zoals ik wilde"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Laurens Sweeck op zoek naar oorzaak van dipje: "Het lukte niet meer zoals ik wilde"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

We kregen vorige zaterdag in Essen een ijzersterke Laurens Sweeck te zien, die het winnaar Mathieu van der Poel knap lastig maakte. Sweeck kwam na enkele moeilijke weken opnieuw boven water.

Sweeck begon sterk aan het seizoen, maar daarna volgde er een dipje. "Voor ik naar Amerika ging en tijdens de trip in de VS verliep alles goed", vertelt Laurens Sweeck in gesprek met Wielerkrant.be. "Ook in Neerpelt en Gieten was alles nog goed, maar daarna lukte het niet meer zoals ik wilde."

Het was zoeken naar de oorzaak van die dip. "Ik had daar ook niet meteen een verklaring voor", bekent hij. "Ik heb alles laten controleren, ook mijn bloed. Maar er was behalve een kleine infectie weinig verkeerd. Ik heb dan maar gekozen om te investeren in mijn conditie door enkele weken goed te trainen. Ik was blij dat het in Essen beloond werd, want daar had ik een heel goed gevoel."

'Zelfde voorbereiding'

Nochtans veranderde de crosser van Era-Circus weinig aan zijn voorbereiding tegenover het jaar daarvoor. "Ik heb er dus niet echt een speciale uitleg voor. Vorig jaar was het seizoen wél goed verlopen, met praktisch dezelfde voorbereiding."

"Mogelijk heeft het er iets mee te maken dat ik tijdens de zomer veel op de weg heb gekoerst en dat ik daarna nog te weinig gerust heb. Misschien kreeg ik na Amerika toch een weerbots van die verre reis, want daar heb ik ook heel veel wedstrijden gereden. Die trip naar de VS is inderdaad niet ideaal in het begin van het seizoen, maar dat is natuurlijk voor iedereen hetzelfde", besluit Sweeck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties