Marianne Vos duikt opnieuw het veld in: "Ik heb mezelf vorig jaar toch wat verbaasd"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 25 reacties
Marianne Vos duikt opnieuw het veld in: "Ik heb mezelf vorig jaar toch wat verbaasd"

De Scheldecross in Antwerpen wordt er eentje om naar uit te kijken bij de dames, want ex-wereldkampioene Marianne Vos komt er aan de start. Het is de eerste cross van Vos dit seizoen.

Over winnen wil de Nederlandse nog niet spreken. "Ik mis echter nog wat ritme", zegt Vos twee dagen voor de Scheldecross. "De vraagtekens waarmee ik vorig jaar aan de start stond, zijn er nu niet. Meedoen voor de overwinning lijkt me echter nog te hoog gegrepen. Die eerste wedstrijd is vaak lastig."

Na het WK in Bergen ging de riem eraf en trok ze naar Australië om haar voor te bereiden op het wegseizoen. "Ik heb er vier weken in ideale omstandigheden kunnen trainen. Het was er behoorlijk warm voor de tijd van het jaar, maar ik heb er een goede basis kunnen leggen. De omschakeling is wel groot als je terug naar Europa komt, maar mijn lichaam is dat wel gewoon."

'Verwachtingen hoger'

Vorig jaar won Vos 8 van de 12 crossen waar ze aan de start stond. Dit jaar rijdt ze er 10. "Ik heb mezelf vorig jaar toch wat verbaasd, maar door die prestaties zullen de verwachtingen nu nog hoger liggen. Het stijgende niveau bij de vrouwen zal het voor mij niet makkelijker maken om te winnen. Ik heb met plezier vastgesteld dat een aantal dames nog een stap vooruit hebben gezet", aldus Vos.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties