Van Aert klaar voor nieuwe start: "Mijn prestaties en resultaten werden de voorbije maanden wel een beetje gedramatiseerd"

Redactie
| 17 reacties
Van Aert klaar voor nieuwe start: "Mijn prestaties en resultaten werden de voorbije maanden wel een beetje gedramatiseerd"
Foto: © photonews

Na een stage van twee weken in Spanje is Wout Van Aert klaar om er dit weekend opnieuw in te vliegen. Zaterdag trekt hij naar Antwerpen, een dag later wacht de zesde manche van de Wereldbeker in Namen.

"Twee weekends zonder cross, dat voelt wel heel lang aan", vertelt Wout Van Aert. "Maar de stage heeft wel deugd gedaan. Ik heb mijn schema volledig kunnen afwerken, het weer was goed en ik ben volledig gezond. Een perfecte voorbereiding dus. Het is toch altijd wat makkelijker om in de zon te trainen. Ik heb nu nog een paar dagen om terug aan te passen aan de koude en de crossfiets."

Van Aert begint in Antwerpen en Namen aan zijn tweede deel van het seizoen. "In een jaar waar alles goed was verlopen zou dit voor mij gewoon deel twee van mijn seizoen zijn, nu voelt het aan als een nieuwe start. Al werden mijn prestaties en resultaten de voorbije maanden wel een beetje gedramatiseerd."

Constante

"Ik heb nooit ontkend dat ik onder de verwachtingen bleef, maar zo slecht als sommige commentaren die ik las, was het ook niet. De komende weken hoop ik terug een constante in mijn prestaties te krijgen", aldus de wereldkampioen bij Sport.be.

Vorig jaar won van der Poel in Namen. "Ik was toen echt wel goed. Hopelijk kan ik dit weekend terug de benen van vorig jaar vinden. De Wout van vorig seizoen was gewoon beter dan die van de voorbije maanden. Ik voelde dat de recuperatie door de opeenvolging van wedstrijden wat minder was geworden. Op stage had ik nood om de basis terug wat op te trekken. Hopelijk vertaalt zich dat nu ook in het veld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties