Sven Nys verlengt contract van beloftevolle veldrijdster, die luidop mag dromen van WK-medaille

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Sven Nys verlengt contract van beloftevolle veldrijdster, die luidop mag dromen van WK-medaille
Foto: © photonews

Fleur Nagengast heeft haar contract bij de Telenet Fidea Lions verlengd tot maart 2019. De 19-jarige Nederlandse veldrijdster, momenteel aan de leiding in het dames U23-klassement van de Telenet UCI World Cup, blijft zo dus nog minstens één winter langer bij de ploeg van Sven Nys.

De piepjonge Nagenast doet het uitstekend in het veld en dat terwijl ze afgelopen zomer nog maar haar eerste crossgerichte zomerprogramma afwerkte. In de Wereldbekermanches in de VS finishte het Nederlandse talent twee keer als tweede U23 en sinds de Belgische manche in Koksijde staat ze aan de leiding in het U23-klassement.

Kans op WK-medaille

Zowel sportief manager Sven Nys als de renster zelf zijn in de wolken met de nieuwe deal, dat lezen we op de website van de ploeg: "Fleur ligt als renster erg goed in de groep en heeft de voorbije maanden mooie stappen vooruit gezet. Wij zijn er van overtuigd dat Fleur de komende maanden nog progressie zal maken en dat we met Fleur zowel dit als volgend seizoen kans maken op een WK-medaille in de U23-categorie."

Bij Fleur Nagengast klinkt het als volgt: "Ik ben heel erg blij dat ik bij de Telenet Fidea Lions mag blijven. Hier zit ik in de perfecte omgeving om me verder te ontwikkelen en ik voel me op mijn plek binnen het team. Hopelijk kunnen we samen nog veel stappen vooruit zetten!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties