Crossweekend om van te smullen met eindelijk weer clash(es) tussen 'golden boys' Van Aert en Van der Poel

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 18 reacties
Crossweekend om van te smullen met eindelijk weer clash(es) tussen 'golden boys' Van Aert en Van der Poel

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alweer een leuk topcrossweekend op het programma, zeker nu Wout van Aert weer het veld induikt. De wereldkampioen veldrijden is er voor het eerst sinds de Flandriencross in Hamme van eind november weer bij. Krijgen we in Antwerpen vandaag en Namen morgen weer een onvervalst duel met Van der Poel?

Een manche van de DVV Verzekeringen Trofee om een tweedaags veldritfestijn mee te beginnen, dat kan veel slechter. 'Place to be' is het Sint-Annastrand op linkeroever in Antwerpen. De Scheldecross vormt de vijfde manche van het derde regelmatigheidscriterium naast de Wereldbeker en de Superprestige.

Opvallend dit seizoen: tot nog toe nog geen enkele Belgische zege. Lars van der Haar triomfeerde in Ronse, vervolgens scoorde zijn landgenoot en grote slokop Mathieu van der Poel een zuivere hattrick in Oudenaarde, Hamme en Essen. De 22-jarige Nederlander is logischerwijs dan ook de leider in het klassement.

Wout van Aert weet dus wat hem te doen staat en vooral wie hij moet vloeren. Het uithangbord van Crelan-Charles mocht in Antwerpen al één keer juichen, met name in 2015. In 2014 en 2016 was Van der Poel telkens de beste, vorig jaar nog na een werkelijk bloedstollend duel met - jawel - de huidige wereldkampioen. Cross op z'n best was het.

Drie op rij voor Mathieu?

En dan morgen alle registers open in Namen, uitgegroeid tot een echt begrip op de mondiale veldritkalender. Op de Waalse (modder)bodem kan 'Comeback Kid' Wout van Aert zijn tweede opeenvolgende manche van de Wereldbeker op zijn naam schrijven.

Mathieu van der Poel leidt ook in het meest gerenommeerde regelmatigheidscriterium want hij mikte al in de roos in Iowa, Waterloo, Koksijde en Bogense. De hypergetalenteerde zoon van Adrie is al twee jaar op rij de beste in de loodzware Citadelcross en start dus vol vertrouwen.

Wout van Aert werd zowel in 2015 als vorig jaar tweede. Laat ons hopen dat we ook morgen ergo voor het derde jaar op rij een heroïsch duel te zien krijgen tussen de grote twee. Kannibaal van het seizoen Mathieu van der Poel kan in Antwerpen en Namen zijn 18de en 19de zege van het seizoen pakken. De Belgische man in de regenboogtrui zit nog 'maar' aan vier. Maar zoals hij zelf zegt: dit weekend is een gloednieuwe start...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties