Ondanks valpartijen eindelijk nog eens een écht duel, maar Van der Poel wint toch!

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 31 reacties
Ondanks valpartijen eindelijk nog eens een écht duel, maar Van der Poel wint toch!
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu Van der Poel heeft de Scheldecross op zijn naam geschreven. Van Aert kwam wel goed voor de dag en maakte er een beklijvend duel van.

Bij de start doken Van der Poel en Van der Haar samen het veld in, maar de Europese kampioen makate een schuiver. Van der Poel moest zo meteen een plaats of tien laten. Van Aert ging mee met Van der Haar en Sweeck.

De wereldkampioen zag er heel goed uit in Antwerpen, dat doet het beste vermoeden voor de rest van het seizoen. De stage heeft Van Aert duidelijk deugd gedaan, maar een val gooide roet in het eten.

Eindelijk dat duel voorin

Wat volgde was een kat-en-muisspel met om en bij de tien seconden. Toen Van der Poel moest wisselen wegens een lekke band kregen we eindelijk dat grote duel.

Van Aert en Van der Poel gingen het duel aan, in de achtergrond probeerde de halve Telenet-Fidea-ploeg Sweeck en Pauwels van de derde plaats te houden. Toen Sweeck echter haperde op de bandenmuur, haakten twee Telenet-fietsen in elkaar en zo pakte Sweeck ongewild het podium.

Van der Poel wint!

Bij het begin van de laatste ronde gaf Van Aert er opnieuw een lap op en Van der Poel moest even enkele fietslengtes laten, maar bij de bandenmuur zat Van der Poel alweer in het wiel.

Het zou dus naar een sprint gaan op de heel korte aankomsstrook, maar daar had Van der Poel geen zin in. Met een rotvaart knalde Van der Poel hem uit het wiel op een lange strook en won hij de cross.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties