Van Aert op de afspraak: "Twee kilo kwijt, ik kon voor het eerst tot het einde strijden"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 20 reacties
Van Aert op de afspraak: "Twee kilo kwijt, ik kon voor het eerst tot het einde strijden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De lange stage van Wout Van Aert in Spanje heeft de wereldkampioen duidelijk deugd gedaan. Hij kon het duel met Mathieu Van der Poel vol aangaan tot de laatste hectometers.

Vlak na de loopzone sloeg Van der Poel echter een gaatje. "Die loopzone was minder cruciaal dan vorig jaar en ik had niet verwacht om daar veel te verliezen, maar dan weet je opnieuw dat je tegen Mathieu koerst", aldus Van Aert aan Sporza.

"Hij kan in een zone waar niets te beleven valt toch voordeel halen. Het was geen logische plek voor hem, maar bij het opspringen had hij meer kracht. Ik moet toegeven dat hij beter was."

Hopelijk kan ik het morgen bergop laten zien

-Wout Van Aert

Toch overheerst het positieve gevoel bij Van Aert. "Ik voel me sterker uit die stage komen. Ik ben blij dat ik er terug bij ben. Het volk was ook meteen luidruchtiger door die strijd met twee voorin. Het is alleen maar mooi voor de cross. Dit was de eerste keer echt strijd tot in de laatste ronde."

In Namen, morgen, is het klimwerk doorgaans voor Van der Poel. "Morgen? Dat is iets waar Mathieu normaal gezien sterker is. Maar ik heb twee weken bergop getraind en ik ben wat afgevallen. Twee kilo. Hopelijk kan ik dat laten zien bergop morgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties