Pechvogel Klaas Vantornout houdt toch wat over aan zware crash: "Oooh nooo..."

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 9 reacties
Pechvogel Klaas Vantornout houdt toch wat over aan zware crash: "Oooh nooo..."
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zo blij Wout van Aert en Toon Aerts waren met hun prestaties in Namen, zo diep ontgoocheld was Klaas Vantornout. De crosser van Marlux - Napoleon Games kwam haast meteen na de start zwaar ten val en moest noodgedwongen de aftocht blazen. En dat was niet het enige slechte nieuws.

De 35-jarige West-Vlaming en zijn team hielden na de stevige tuimelperte hun hart vast want er werd gevreesd voor breuken. De schade bleek aanvankelijk mee te vallen, maar later op de avond kwam er toch slecht nieuws: "Oh nee, kleine botschilfer afgebroken. Minstens acht dagen gips", klonk het op Twitter bij een ontgoochelde Vantornout.

Pineut Klaas deed bij Renaat Schotte het relaas van zijn vroege val uit de doeken: "Dat hoort erbij. Als je met 60 man uit de startblokken schiet en je staat op de vierde rij dan gebeuren er vreemde dingen."

Hard op hoofd gevallen

Hoe is het dan precies gebeurd? "Ik denk dat iemand voor mij uit zijn klikpedaal schoot en zo kon ik geen kant meer op. Ik viel hard op mijn hoofd, maar vooral mijn elleboog en hand doen heel veel pijn."

Aanvankelijk was er nog goeie hoop: "Ik denk niet dat ik iets gebroken heb, maar meteen na die crash voel je dat enorm. Dit is jammer want ik had mijn zinnen gezet op een mooie ereplaats. Mijn hand is wat blauw en baart mij wel zorgen. Ik hoop maar dat er geen breuk in het spel is." Helaas Klaas, dan toch een breuk(je)...

De kans dat onze ervaren landgenoot dit jaar nog in actie komt, is zo goed als nihil: "De eerstvolgende veldritten worden geschrapt. Er is nog geen duidelijkheid over zijn comeback in competitie, maar wellicht crosst Klaas in 2017 niet meer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties