Veldritfans leven op hoop: "Wout kwam heel dicht bij Mathieu en ik ga er vanuit dat het niet eenmalig was. Ik heb het gevoel dat het seizoen gaat beginnen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 8 reacties
Veldritfans leven op hoop: "Wout kwam heel dicht bij Mathieu en ik ga er vanuit dat het niet eenmalig was. Ik heb het gevoel dat het seizoen gaat beginnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hebt u de Scheldecross in Antwerpen gezien? Indien affirmatief dan bent u hoogstwaarschijnlijk ook hoopvol gestemd. Een herboren Wout van Aert kon Mathieu van der Poel eindelijk weer volop het vuur aan de schenen leggen. Zijn we stevig vertrokken voor een drukke veldritperiode vol spannende duels?

Paul Herygers en Michel Wuyts, de vaste veldritcommentatoren van Sporza, denken dat het nog leuke weken en maanden kunnen worden. Wuyts steekt van wal: "Wout van Aert komt dichterbij en komt door zijn stage op het niveau van Van der Poel. Is dat echt zo of had dit te maken met het vlakke parcours in Antwerpen, dat sowieso spankracht heeft?"

Ex-wereldkampioen Herygers pikt in: "Ik geloof dat dit een van de spannendste crossen van het seizoen was. Wout kwam heel dicht bij Mathieu en ik ga er vanuit dat het niet eenmalig was, dat de lijn wordt doorgetrokken. Ik heb het gevoel dat het seizoen gaat beginnen."

Fenomeen Mathieu

"Je zag Van Aert blinken", aldus Michel Wuyts. "Dan hoor ik iedereen zeggen: Van Aert is na Antwerpen de morele winnaar, maar zijn opponent is wel nog altijd ene Van der Poel, een fenomeen."

Paul Herygers: "Voor Mathieu van der Poel hoeft het ook niet altijd. Hij staat in enkele klassementen riant aan de leiding. Hij kan dus een beetje de kat uit de boom kijken. Wout van Aert van zijn kant zal zich, denk ik, niet sparen."

Wout wereldkampioen?

En wat met het WK? Van der Poel of toch Van Aert? "Mensen die pech gekend hebben, hebben op het WK al dikwijls geschitterd. Sven Nys was geregeld de beste van het jaar, maar werd 'maar' twee keer wereldkampioen. Het is een beetje oneerlijk, maar het zou mij niet verbazen dat Van Aert de regenboogtrui kan pakken", besluit Herygers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties