Verrassende winnares in veldrit bij dames: "Dacht dat ik zelfs de top-10 niet zou halen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Verrassende winnares in veldrit bij dames: "Dacht dat ik zelfs de top-10 niet zou halen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een surprise van de chef daar in Namen want bij de vrouwen heeft Evie Richards de bloemen gepakt. Amper 20 jaar is de Britse, van een aangename kennismaking gesproken voor het brede veldritpubliek. Het sympathieke meisje wist met haar vreugde geen blijf.

"Ik kan dit echt niet geloven", stamelde diamantje Richards. "Ik dacht dat ik zelfs de top-10 niet zou halen. Ik ben zo ontzettend blij, vooral ook omdat mijn hele familie is komen kijken." En zeggen dat ze bijna niet aan de start was verschenen in Namen: "Ik heb een tijdje gesukkeld met knieproblemen waardoor ik niet kon crossen. Ik heb nog getwijfeld of ik hier wel zou rijden."

Achteraan gestart

Het Britse talent kreeg het niet bepaald in de schoot geworpen. "Ik stond vrij ver achteraan bij de start en werd in het begin opgehouden door een aantal crashes. Opschuiven, was mijn eerste doel. Toen ik vernam dat ik in vierde positie zat, kon ik het amper vatten. Ik voelde me uitstekend en wilde blijven opschuiven." En dat resulteerde nota bene in een klinkende zege. Straffe kost toch. Hou(d) haar maar in de gaten!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties