Wat een pletwals! Superieure Wout van Aert demonstreert op Citadel van Namen

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 43 reacties
Wat een pletwals! Superieure Wout van Aert demonstreert op Citadel van Namen
Foto: © photonews

En of die stage in het Spaanse Calpe deugd heeft gedaan voor Wout van Aert. De 23-jarige wereldkampioen maakte er in de Wereldbekermanche op de Citadel van Namen een ware demonstratie van. Een herboren Wout smeerde de verzamelde concurrentie, en Mathieu van der Poel in het bijzonder, een minuut aan.

Toon Aerts werd knap tweede op een dikke minuut van de ongenaakbare man in de regenboogtrui. En - een snipverkouden - Mathieu van der Poel dan? Die finishte 'pas' derde, op twee secondjes van Aerts. Kevin Pauwels, al twee keer winnaar in Namen, legde beslag op de vierde plaats. Michael Vanthourenhout was een knappe vijfde.

Vier landgenoten in de top-5 en zeggen dat de wedstrijd nochtans in mineur begon voor de Belgen. Klaas Vantornout was al meteen uitgeteld door een zware crash. Mathieu van der Poel, de fiere leider in de Wereldbeker met al vier zeges op zijn conto, startte niet al te gezwind en daar profiteerde zijn grote concurrent Wout van Aert met veel plezier van.

Maskers vallen af

Na één rondje gaapte er al een kloofje van 20 seconden, het deed het vertrouwen alleen maar toenemen bij een frisse en dartele wereldkampioen. Het veeleisende modderparcours deed alle maskers afvallen en de verschillen liepen echt wel hoog op. Van der Poel en Aerts sloegen in de achtergrond de handen in elkaar, maar veel zoden zette dat niet aan de dijk.

Wout van Aert maakte er een wervelende demonstratie van en terwijl hij meter per meter dichter bij de zege kwam, werd het een leuk duel tussen Aerts en zijn Nederlandse compagnon Van der Poel. De Europese kampioen bleef echter niet foutloos en in de slotronde liep het mis op een dalende strook. De zoon van Adrie kwam nog wel terug, maar Toon Aerts kloppen voor die tweede plaats lukte niet meer.

Wordt het nog spannend?

Wout van Aert boekt zijn tweede Wereldbekeroverwinning van het seizoen, ook de vorige manche in het Duitse Zeven was een kolfje naar zijn hand. Mathieu van der Poel blijft aan de leiding in het algemene klassement, maar een herboren Van Aert sluipt wel dichter én heeft een pak vertrouwen getankt. Wordt het toch nog spannend? Volgende afspraak op 26 december aanstaande in het Limburgse Heusden-Zolder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties