"Yes! Cross is opnieuw spannend! Ben altijd blijven geloven dat verschil tussen Van Aert en Van der Poel kleiner was dan we in eerste seizoenshelft zagen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 12 reacties
"Yes! Cross is opnieuw spannend! Ben altijd blijven geloven dat verschil tussen Van Aert en Van der Poel kleiner was dan we in eerste seizoenshelft zagen"
Foto: © photonews

Wat was de opluchting groot in het kamp van Wout van Aert. De wereldkampioen veldrijden knoopte afgelopen zondag in Namen aan met een knappe overwinning na een ware demonstratie. Die twee weken stage in Calpe: schot in de roos. Ook coach Niels Albert zag dat het uitstekend was.

"Yes! De cross is opnieuw spannend", opent een enthousiaste Niels Albert zijn column in 'Het Laatste Nieuws'. "Het eerste echte duel van de winter in Antwerpen was niet alleen hartverwarmend voor de fans, maar ook voor de wereldkampioen zelf. Zo kon Wout met vertrouwen naar Namen afreizen. Mét de bevestiging dat hij in die twee weken Calpe wel degelijk goed gewerkt had."

Opvallend: Wout van Aert verloor in de voorbije periode wat gewicht. Niels Albert: "Die twee kilogram gewichtsverlies kon hem op de hellingen op de Citadel wat extra voordeel opleveren. Ook voor Namen hadden we enkele scenario's voor een eventuele finale doorgenomen. Het bleek niet nodig. Mathieu was niet op zijn best, terwijl Wout een superdag had."

Deugddoende stage

De ploegleider van Crelan-Charles was niet echt verrast: "Ik ben altijd blijven geloven dat het verschil tussen beide toppers veel minder groot was dan we in de eerste helft van het seizoen zagen. Die stage heeft hem meer dan deugd gedaan. De combinatie van hard werken, rusten en het hoofd leeg maken, werkt bij Wout wel degelijk. Het heeft de kloof genormaliseerd tot zijn normale proporties."

Het is duidelijk wat er nu moet gebeuren: "Het wordt nu kwestie van die vorm zo lang mogelijk aan te houden en vooral fris te blijven. Begin januari volgt een nieuwe stage. Klasse trouwens dat Mathieu zijn verkoudheid niet als excuus inriep. En terecht. Wout had nu eenmaal een begenadigde dag. Zo een waarvan je er maar drie of vier op een seizoen hebt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties