Drievoudige wereldkampioen veldrijden laat zijn licht schijnen over fenomenale 'comeback' Wout van Aert

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 4 reacties
Drievoudige wereldkampioen veldrijden laat zijn licht schijnen over fenomenale 'comeback' Wout van Aert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert lijkt herboren. De 23-jarige wereldkampioen veldrijden plukte afgelopen zondag in Namen meteen de rijpe vruchten van zijn deugddoende stage in Spanje. Maar kan de grote uitdager van Mathieu van der Poel nu ook bevestigen in de traditioneel drukke eindejaarsperiode?

Drievoudig wereldkampioen veldrijden Erwin Vervecken ziet het alvast rooskleurig in: "Wout haalde afgelopen weekend weer het niveau van vorig jaar. Dat was hem dit seizoen nog niet gelukt. Dit is opnieuw het niveau dat we van hem verwachten. Die stage in Spanje heeft hem zichtbaar deugd gedaan. Je kan in drie weken veel trainen en corrigeren. Vroeger trokken veldrijders vijf dagen op stage, maar dan had je niet veel tijd om een wezenlijk verschil te maken. Nu kan je echt mentaal tot rust komen en kwalitatief trainen. Dat rendeert."

Is Vervecken verrast door het niveau dat Van Aert al meteen haalde? "Ja en neen. Niet verrast in die zin dat het gewoon zijn normale niveau is. Wel verrast omdat het zaterdag in Antwerpen toch een snelheidsparcours was en dat is in principe meer op maat van Mathieu van der Poel. Wout hield echter heel lang gelijke tred. Zondag was het dan weer een omloop voor Wout. Het is nu even afwachten of Mathieu komend weekend zal crossen. Er is nog niets beslist, vandaag of morgen zal er uitsluitsel komen."

Spannend strijd

Als beide toppers topfit zijn, dan kan het heel erg leuk worden: "Het zou in de komende wedstrijden weleens een heel mooie strijd kunnen worden. Wout is ook weer kandidaat om wereldkampioen te worden, al is het natuurlijk nog een paar weken tot die bewuste afspraak. Het is heel moeilijk om nu al voorspellingen te doen. In de komende weken zal veel duidelijk worden. Vanaf Baal op 1 januari komen de zwaardere crossen er opnieuw aan en dan is Van Aert toch licht in het voordeel. Hij is terug en laat ons hopen dat het opnieuw spannende clashes worden zoals het vorig jaar zo dikwijls het geval was."

Erwin Vervecken mag dan wel optimistisch gestemd zijn, hij bouwt toch nog enige voorzichtigheid en wat voorbehoud in: "Om Wout nu al tot favoriet voor het WK te bombarderen, dat is véél te vroeg. Laat ons niet vergeten dat Mathieu van der Poel afgelopen zondag niet op niveau was door zijn verkoudheid. Laat ons in ieder geval hopen dat ze straks heel nauw aan elkaar gewaagd zullen zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties