Stybar heeft raad voor Van Aert: "Ik maakte heel wat foute beslissingen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Stybar heeft raad voor Van Aert: "Ik maakte heel wat foute beslissingen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zdenek Stybar weet wat het is om van het veld naar de weg over te stappen. Wout Van Aert wil beide zelfs combineren, dus geeft de Tsjech hem wat goeie raad mee.

Hij weet waar bij hem het schoentje wrong in het begin. "Mijn gebrek aan parcourskennis en mijn kennis van de tegenstanders waren nadelen", aldus Stybar in Het Laatste Nieuws.

In een cross zie je na één ronde wie goed en slecht is

-Zdenek Stybar

"In een cross zie je na één ronde al wie goed en slecht is, omdat je die mannen door en door kent. Op de weg kwam ik coureurs tegen die ik nog nooit gezien had. Tactisch vond ik het heel moeilijk om een plan te maken. Ik heb vaak foute beslissingen genomen. Soms omdat ik de situatie fout inschatte, soms omdat ik moeite had met mijn positie in het peloton."

"Het is vaak gebeurd dat ik voor een helling of kasseistrook op tijd naar voren wilde schuiven en dat ik een halve kilometer op voorhand in vijftiende positie zat - joepie - maar dat er in de laatste honderd meter plots nog honderd voor mij schoven. Misschien heeft Wout daar allemaal geen last van, maar toch: pas in mijn derde jaar als wegrenner had ik het gevoel dat ik volwaardig was."

Pas in jaar drie volwaardig

"Ik heb mijn debuut in de klassiekers uitgesteld omdat ik anders acht maanden aan een stuk op de fiets zou hebben gezeten. Ik voelde dat dat niet ging lukken. Ook omdat ik al die tijd bepaalde verwachtingen meesleepte. Net als bij Wout nu keken de mensen en de media constant naar mij. Die stress mag je niet onderschatten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties