Stybar waarschuwt Van Aert: "Ik vind hem een fantastische coureur, maar het wordt héél moeilijk"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Stybar waarschuwt Van Aert: "Ik vind hem een fantastische coureur, maar het wordt héél moeilijk"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het plan van Wout Van Aert is duidelijk, na het veldritseizoen gewoon lekker doorknallen naar het klassieke voorjaar. Zdenek Stybar is een ervaringsdeskundige wat de overstap betreft, maar zelfs hij lukte de combinatie niet.

"Ik had dat toch een beetje fout ingeschat", aldus Stybar in Het Laatste Nieuws. "Ik had een volle winter gecrost en was van plan om na het WK in Koksijde gewoon door te trekken en aan de klassiekers te beginnen. Een week of twee na het WK heb ik dat plan zelf afgeblazen. Ik was gewoon op, ik had rust nodig. Ik ben pas begin mei, in de Vierdaagse van Duinkerken, opnieuw in competitie gekomen."

Van Aert wil het toch proberen. "Ik ben nog altijd een fan van de cross en probeer het zo goed mogelijk te volgen. Ik denk absoluut dat onze situaties vergelijkbaar zijn. Ik had die winter meer dan 30 crossen gereden, dat is ongeveer wat Wout nu doet."

Het wordt echt loodzwaar

-Zdenek Stybar

"Ik vind hem een fantastische coureur, maar ik moet hem waarschuwen: het wordt héél moeilijk. Je hoort me niet zeggen dat het geen goed idee is, ik vind het zelfs super, maar het is echt loodzwaar."

"De trainingen zijn nog het minste. Als crosser was ik het al gewoon om trainingen van zes, of zelfs zeven uur te doen. De afstand had ik redelijk in de benen. Een groter verschil was het niveau van de ploeg: Wout zal dat probleem misschien niet hebben, maar ik moest onderaan beginnen. Omdat ik nog niks bewezen had, moest ik knokken voor mijn selectie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties