Oprechte Sven Nys: "Als hij binnenkort zegt: 'Pa, ik stop ermee', dan is dat prima"

Redactie
| 10 reacties
Oprechte Sven Nys: "Als hij binnenkort zegt: 'Pa, ik stop ermee', dan is dat prima"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Woensdagavond wordt op Eén de eerste aflevering van DNA Nys uitgezonden, een documentaire over het leven en welzijn van Sven Nys en zijn zoon Thibau, die een profcarrière als veldrijder nastreeft. Al benadrukt Sven Nys nog steeds dat hij zijn zoon geen druk oplegt.

Thibau Nys werd Belgisch kampioen bij de nieuwelingen in Oostende, maar hoopt vooral net als vader Sven een carrière bij de profs uit te bouwen. Doet die vele media-aandacht hem wel goed? "Ach, ik ben nog steeds mezelf", klinkt het in HLN. "Ik voel die druk niet. Als je opgroeit in de schaduw van je vader, wordt die aandacht normaal."

Een mening die ook gevolgd wordt door zijn vader. "Thibau kreeg al een microfoon onder zijn neus toen hij vijf jaar was. Ook tijdens de wedstrijden wordt hij vanwege zijn achternaam steeds bekeken. Thibau trekt zich daar niets van aan. Hij is mentaal heel sterk op zo'n jonge leeftijd."

'Hij mag falen'

"Maar we zijn heel nuchter als het over de toekomst gaat: we laten hem inzien dat er nog een heel ander en fijn leven bestaat naast de sport. Hij mag falen, hé. Niks moet. Als hij binnenkort zegt: 'Pa, ik stop ermee', dan is dat prima. Dan doet hij iets anders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties