Vier op een rij voor wereldkampioene Sanne Cant

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Vier op een rij voor wereldkampioene Sanne Cant
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sanne Cant heeft met veel overtuiging de Azencross in Loenhout gewonnen. Cant kreeg tot halverwege de wedstrijd heel wat concurrentie van de Nederlandse Lucinda Brand, maar kwam solo aan. Het was haar vierde zege op rij in de DVV Trofee.

Kaptheijns nam een vliegende start, maar het was Lucinda Brand die in de tweede ronde met wereldkampioene Sanne Cant het commando overnam. Het duo speelde wat met de voorsprong, want onder meer Compton, Wyman, Sels en Kaptheijns wilden de voorsprong niet te groot laten worden.

Cant solo

Uiteindelijk kwam het definitieve gat er toch voor Cant en Brand. Voor de wereldkampioene - die vandaag haar contract bij IKO-Beobank tot en met 2020 verlengde - ging het nog niet snel genoeg. Cant liet ook de Nederlandse achter en had een bonus van tien tellen met nog twee rondes te gaan.

De vogel was gaan vliegen en het was Compton die nog bij Brand kwam in de strijd voor de tweede plek. Cant trok er zich weinig van aan en maakte het zegegebaar in Loenhout. De sprint om de tweede plek werd gewonnen door Brand, voor Compton.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties