Drie crossen op drie dagen voor de wereldkampioen: "Toch geen spijt van"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Drie crossen op drie dagen voor de wereldkampioen: "Toch geen spijt van"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor wereldkampioen Wout Van Aert was Diegem zijn derde cross op drie dagen tijd. Eerder werd Van Aert donderdag tweede in Loenhout en pakte hij vrijdag de zege in Bredene. Maar is drie crossen op rij niet te veel van het goede?

"Vandaag was de eerste dag dat ik voelde dat het wat moeizamer ging", bekende Wout Van Aert. "Het is voor iedereen hetzelfde. Het is een moeilijke dag om over te bruggen", doelt hij op de avondcross in Diegem. "Je valt al tijdens de middag in slaap en dan moet je nog even je lichaam in gang trekken. Niet echt aangenaam, dus."

Vrijdag was hij nog de beste in Bredene. "Ik voelde duidelijk de benen van vrijdag, maar ik moet daar geen spijt van hebben, want dat was ook wel een mooie overwinning", aldus Van Aert.

Niets te doen aan Mathieu

Voor van der Poel was het zijn zevende zege op rij in Diegem. Vier keer bij de profs, daarvoor drie keer bij de jeugd. "Mathieu wint hier al zeven keer op rij, dus ik ben al ruimschoots geklopt. Maar de kans zat er dus sowieso wel in dat ik hier geklopt zou worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties