Vooruitblik naar het WK: "Ik heb bewondering voor Van Aert"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 25 reacties
Vooruitblik naar het WK: "Ik heb bewondering voor Van Aert"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het lijkt wel alsof Mathieu Van der Poel in zijn Valkenburg naar de wereldtitel zal kunnen freewheelen. Hij domineert al het hele seizoen en concurrent Van Aert holt achter de feiten aan. Maar wordt hij daarom zéker wereldkampioen?

“Normaal zou je dat zo kunnen zeggen, maar ook moeder natuur rijdt mee. Die moet ook een uur aan je zijde staan", aldus Herygers bij Sporza. "Vorig jaar zou het ook anders geweest zijn zonder die vier lekke banden. Dat kan nu ook gebeuren. Alles moet meezitten. Dus die nervositeit en dat nagelbijten zal blijven."

"Van Aert en Van der Poel zullen het hard spelen tot het WK. Ik heb bewondering voor Van Aert", zegt Michel Wuyts. "Hoe hij elke keer met moed aan de start staat, met dat grote geloof in zichzelf."

Het tempo van Mathieu Van der Poel is moordend -Paul Herygers

Ze geven elkaar geen makkelijke overwinningen. "Stel je voor dat het anders was uitgedraaid. Dat Van der Poel ervoor had gekozen om het een beetje rustiger te doen op 1 januari. Dan had Van Aert daar geweldig veel vertrouwen uit geput. Maar dat gunnen ze elkaar niet. Ze gaan het hard spelen de rest van het seizoen, tot op het WK. De ene wil de andere geen vleugels geven", aldus Herygers.

"Vroeger zou Van der Poel het anders hebben gedaan. Dan zou hij al vroeg in de race weggereden zijn. Nu durft hij te knijpen. Vroeger zou hij een moment hebben gekozen, vaak op balken, om dan keihard toe te slaan en weg te rijden. Maar vandaag is hij gewoon hard blijven rijden. Dat tempo is moordend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties