Van Aert heeft perceptie tegen: "Veel wereldkampioenen hebben het al met minder moeten doen"

Redactie
| 12 reacties
Van Aert heeft perceptie tegen: "Veel wereldkampioenen hebben het al met minder moeten doen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert botst dit seizoen op een ijzersterke Mathieu van der Poel. Toch is de wereldkampioen niet helemaal ontevreden. "De uitslagen zijn niet slecht, maar ik heb de perceptie tegen", klinkt het.

"Hij heeft op alle vlakken de kloof gedicht", stelt Van Aert. "De vorige jaren kon Mathieu er mij op explosieve stukken afrijden en kon ik de kloof dichten op de iets langere stukken. Nu rij ik daar niet meer rapper, hij is gewoon sterker geworden. Ja, dat is moeilijk om mee om te gaan, maar ik leg er mij niet bij neer. Ik zal de strijd blijven aangaan."

Als het BK niet meegeteld wordt, zou het dus kunnen dat Van Aert het crossseizoen zonder grote vis afsluit. "Telt het BK dan niet als ik win? Ik had vóór het seizoen al beslist dat ik niet alles ging rijden", vervolgt de wereldkampioen in HNB. "De uitslagen zijn niet slecht, maar ik heb de perceptie tegen. Er zijn veel wereldkampioenen geweest die het met veel minder hebben moeten doen dan mijn zeven zeges tot nu toe."

'Fris aan de start op BK'

Na zijn stage volgt op 14 januari dus het BK in Koksijde. "Ach, ik zal fris aan de start komen. Ik ben donderdag terug in België en vertrek vrijdagavond naar de zee, waar ik zaterdag op het parcours in Koksijde kan rijden. Net zoals vorig jaar."

In Oostende nam Van Aert vorig jaar al snel de spanning weg en pakte hij uit met een solo. "Het is niet omdat ik nu een minder seizoen heb dat de druk groter is. Als ik vorig jaar niet won, dan had ik ook gefaald. Op een kampioenschap telt al wat ervoor is gebeurd niet mee", weet Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties