"Of ik zelf terugkeer naar het veld? Misschien wacht ik wel tot als Mathieu en Wout weg zijn"

Redactie
| 9 reacties
"Of ik zelf terugkeer naar het veld? Misschien wacht ik wel tot als Mathieu en Wout weg zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zdenek Stybar maakte enkele jaren geleden de overstap van de cross naar de weg om zijn grote droom na te jagen: winst in een grote klassieker. Dat lukte (nog) niet, maar waarom niet binnen enkele jaren terugkeren naar het veld?

"Ik ben van het veld naar de weg overgestapt voor die klassiekers", legt Stybar nog eens uit. "Dat zijn mijn doelen. Ik blijf daar in geloven en ik blijf daar voor trainen. Als het lukt, dan is dat top. Als het niet lukt, dan heb ik mooie ervaringen en belevenissen op de weg gehad."

Het veldrijden volgt de Tsjech zeker nog. "Ik heb af en toe gekeken. Ik denk dat Van der Poel wereldkampioen wordt. Hij vliegt, dat is echt ongelofelijk. Ik vind hem echt leuk om naar te kijken", is Stybar vol lof.

Comeback?

Een comeback in het veld is zeker nog niet voor meteen. "Of ik zelf terugkeer naar het veld? Dat kan ooit het geval zijn, want ik vind het nog altijd heel leuk. Misschien wacht ik wel tot Wout en Mathieu weg zijn. Ik wou dit jaar ook enkele crossen doen, maar twee of drie veldritten zoals vorig jaar is niet de moeite waard. Als ik er als sportman echt van wil genieten, dan moet ik meer crossen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties