Veldrijden

Afscheidnemende Rob Peeters haalt uit: "Ik kan daar niet meer tegen, mijn emmer liep over"

Afscheidnemende Rob Peeters haalt uit: "Ik kan daar niet meer tegen, mijn emmer liep over"

Na het huidige veldritseizoen gaat de amper 32-jarige Rob Peeters met wielerpensioen. De crosser van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice ergerde zich de laatste jaren meer en meer aan de nieuwe parcoursen.

Na elf jaar bij de profs besliste Peeters in oktober om er na dit seizoen een streep onder te trekken. De laatste jaren waren zijn resultaten minder, maar bovendien hekelde hij zich ook aan de snelle parcoursen. "Mijn emmer liep over. Het seizoen was volop bezig en we kregen het ene supersnelle parcours na het andere", zegt Peeters in HNB. "Dat had niets meer met cross te maken. Daar had en heb ik simpelweg geen goesting meer in."

Peeters doelt dan vooral op Hasselt en Ruddervoorde. "Dat zijn de beste voorbeelden. Ruddervoorde telt 40 bochten op een parcours van 2,5 kilometer. Waar halen ze het? En die zijn daar dan nog trots op ook. Dan hebben ze het over een mooi parcours met 40 bochten. Sorry, maar dat zijn twee zaken die voor mij onmogelijk in een en dezelfde zin passen. Hetzelfde voor Hasselt. Ik heb het zelf geteld: daar liggen 17 bochten van 180 graden in. Dat is toch pure onzin? Ik kan daar niet meer tegen."

'Niet de enige renner'

Nochtans vinden de parcoursen van Hasselt en Ruddervoorde wel op dezelfde locatie als vroeger plaats. "Maar tien jaar geleden kreeg je daar een heel schoon crosske. Terwijl ze het nu helemaal verkloten. Ik ben nochtans niet de enige renner die er zo over denkt. Maar ze luisteren niet naar de crossers. Terwijl je als organisator toch liever een cross wil waar de renners graag naartoe komen. Enfin, zo zou ik toch denken."

"Maar genoeg daarover. Anders zeggen ze weer dat de Rob toch weer aan het zagen is: Hij kan niet meer volgen, dus reageert hij zich op anderen af. Maar echt waar: zo is het niet. Ik ben gewoon bezorgd", besluit Peeters.

Reacties 20 reacties

Gerelateerd nieuws