Veldrijden

Erwin Vervecken schat de kansen van Wout Van Aert en outsider Toon Aerts op het BK in

Erwin Vervecken schat de kansen van Wout Van Aert en outsider Toon Aerts op het BK in

Wout Van Aert is dé kandidaat bij uitstek om zichzelf op te volgen als Belgisch kampioen op het BK in Koksijde. Al wordt Toon Aerts (Telenet Fidea) één van de outsiders. Erwin Vervecken verwacht echter een zege van Van Aert.

Het zandparcours aan de kust is een kolfje naar de hand van Van Aert en Aerts. "Het parcours in Koksijde zal zowel Van Aert als Aerts bevallen", zegt Vervecken in HLN. "Ze rijden allebei goed door het zand."

Soloslim

Al windt de ex-wereldkampioen er ook wel geen doekjes om. "Maar als Wout op niveau is, wordt hij Belgisch kampioen. Het heeft geen zin om het geforceerd spannend te maken: er is maar één favoriet. Het is spijtig dat ik het moet zeggen, maar een goeie Van Aert moet van in de eerste ronde wegrijden. Die moet soloslim spelen."

"Geen van beiden start met veel druk, vind ik. Akkoord, iedereen verwacht dat Wout wint, maar ik denk dat hij bevrijd zal rijden. Zonder Mathieu van der Poel is hij verlost van zijn kwelduivel. En Toon kan zonder veel druk koersen: hij is geen favoriet, hij hoeft niets, alles mag", besluit Vervecken.

Reacties 5 reacties

Gerelateerd nieuws