Veldrijden

Klaas Vantornout met vraagtekens aan de start van zijn laatste BK, dit wordt volgens hem de grote uitdager van Wout Van Aert

Klaas Vantornout met vraagtekens aan de start van zijn laatste BK, dit wordt volgens hem de grote uitdager van Wout Van Aert

In principe wordt het BK van zondag in Koksijde het laatste Belgische kampioenschap van veldrijder Klaas Vantornout. De West-Vlaming is naast Wout Van Aert de enige crosser die aan de start komt met een Belgische titel (2x) op zijn palmares.

De laatste weken sukkelde Vantornout met de pols. "Een kampioenschap is altijd iets speciaals", vertelt Vantornout bij Sporza. "Maar ik sta zondag met heel grote vraagtekens aan de start. Ik brak mijn pols in Namen, waarna ik te snel herbegonnen ben."

"In Bredene maakte ik opnieuw een lichte val op mijn hand, wat me nog altijd parten speelt. Als ik me goed voel en eens in beeld kom, is mijn BK geslaagd. Ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat ik geen hoge ambities mag koesteren", zegt de crosser van Marlux-Bingoal.

Van Aert favoriet, maar...

Alle ogen zijn op het BK gericht op één man. "Van Aert is torenhoog favoriet. Maar op een kampioenschap tellen er verschillende factoren. Het omgaan met de stress, valpartijen, pech… Als underdog is het soms gemakkelijker om de favoriet te kloppen op een kampioenschap."

"Dat heb ik in het verleden ook al gedaan. Laurens Sweeck zou dat ook kunnen zondag en hij krijgt in Koksijde een parcours op zijn maat. Ik zou ervoor gaan, als ik Sweeck was", besluit Vantornout.

Reacties 0 reacties

Tags : Wout Van Aert

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.