Veldrijden

Opnieuw dé topfavoriete in Koksijde, maar... "Ik wil gerust vijf BK's inleveren voor een tweede regenboogtrui"

Opnieuw dé topfavoriete in Koksijde, maar... "Ik wil gerust vijf BK's inleveren voor een tweede regenboogtrui"

Sanne Cant is net als de afgelopen jaren dé topfavoriete voor een nieuwe titel op het BK. De achtvoudige Belgische kampioene wil wel nog heel wat liever opnieuw wereldkampioene worden in Valkenburg.

Voor Sanne Cant lijkt een negende Belgische titel een formaliteit. "Vorig jaar in Oostende moest ik tot diep in de finale met Verdonschot afrekenen", blijft Cant voorzichtig in HLN. "Ik wil het vel van de beer niet vooraf verkopen."

"Het record van Liboton? Ach, ik wil gerust vijf tricolores afgeven voor een tweede regenboogtrui", bekent de wereldkampioene. "Die wereldtitel heeft me zo veel rust gegeven. Voortaan mag alles, maar moet niets meer. Dat voelt bijzonder goed..."

Lille 2016

Cant schoot al acht keer raak op het BK. Welke is de mooiste? "De eerste blijft een heel speciale. Die vergeet je niet. Toch is die van Lille 2016 de mooiste. Hoeveel keer kan je een titel pakken in je eigen gemeente? Het damesveldrijden is sowieso niet in kampen verdeeld zoals bij de mannen, maar die dag leek gewoon het voltallige publiek mijn naam te scanderen. Kippenvel", besluit Cant.

Reacties 7 reacties

Gerelateerd nieuws