Veldrijden

Sven Nys weet waarom het veldrijden minder attractief dan vroeger is geworden

Sven Nys weet waarom het veldrijden minder attractief dan vroeger is geworden

Het veldrijden is volgens Sven Nys een pak minder attractief dan vroeger geworden. De 'Kannibaal van Baal' ziet verschillende oorzaken voor die trend.

"Dat komt door een combinatie van veel factoren", opent Nys bij Studio Brussel. "De generatie waar ik deel van uitmaakte, is gestopt. Die crossers kregen heel veel tijd om een supportersbasis uit te bouwen. Daarna is er een generatie na mij weggevallen. Niels Albert stopte door hartproblemen en jongens als Stybar en Boom zijn naar de weg overgestapt."

Supporters en wedstrijdverloop

Tegenwoordig zijn bijna alle crossers die top tien rijden twintigers, op enkele uitzonderingen na. "Er is alleen een jonge generatie overgebleven en die hebben nog niet veel tijd gehad om supporters op te bouwen", weet de teammanager van Telenet-Fidea. Maar er spelen nog factoren. Het wedstrijdverloop, bijvoorbeeld. "Er wordt totaal anders gekoerst dan vroeger, waardoor het veldrijden minder attractief is geworden."

"De cross wordt heel snel opengebroken en ligt snel in de juiste plooi. Bovendien kondigen renners nu ook al aan dat ze niet in het veld zullen blijven. Dat zorgt ervoor dat mensen minder interesse tonen in onze sport. Maar de cross gaat altijd door", is Nys zeker. "Voor ik prof werd, was er ook een minder moment. Maar er zullen altijd attractieve renners opstaan."

Reacties 4 reacties

Tags : Sven Nys

Gerelateerd nieuws