Veldrijden

"Aan Ellen Van Loy en Loes Sels durf ik niet te vragen wat een veldritseizoen hen kost, ik wil de dames niet zien krimpen van schaamte"

"Aan Ellen Van Loy en Loes Sels durf ik niet te vragen wat een veldritseizoen hen kost, ik wil de dames niet zien krimpen van schaamte"

Hét gespreksonderwerp in wielerland is natuurlijk het BK veldrijden van zondag in Koksijde. Bij de dames is Sanne Cant weer torenhoog favoriet om de driekleur te veroveren. In de marge van de sportieve vrouwenstrijd raakt columnist Hugo Camps in 'HLN' nog eens het povere financiële plaatje aan.

"Wereldkampioene Sanne Cant kan zondag in Koksijde haar negende nationale trui op rij pakken. Negen keer Belgisch kampioene, het is even vooroorlogs als het veldrijden zelf. Sanne is onklopbaar, al zal ze dat zelf nooit zeggen. De laatste jaren fietst ze niet meer aan een hongerloon, maar dat is lang anders geweest."

Camps legt de vinger nog eens op de financiële wonde: "Nog steeds is er een kloof in contracten en salaris tussen mannen en vrouwen. Het startgeld van Wout van Aert en Mathieu van der Poel is vele malen hoger dan dat van Sanne Cant en Marianne Vos. Het gros van het veldritpeloton rijdt voor broek en shirt. Met een patatje na de koers zijn ze al tevreden. Of ze brengen een belegd broodje mee. Aan Ellen Van Loy en Loes Sels durf ik niet te vragen wat een veldritseizoen hen kost. Ik wil die dames niet zien krimpen van schaamte."

Reacties 10 reacties

Tags : Sanne Cant

Gerelateerd nieuws