Veldrijden

Jonge Belgische veldrithoop is Cant dankbaar: "Zonder haar had ik nu geen profcontract en kon ik niet leven van de cross"

Jonge Belgische veldrithoop is Cant dankbaar: "Zonder haar had ik nu geen profcontract en kon ik niet leven van de cross"

Vorig seizoen zorgde de jonge Laura Verdonschot bijna voor dé verrassing door Sanne Cant nét niet te kloppen op het BK in Oostende. "Ik heb veel te danken aan Sanne", zegt de Limburgse.

"Het was een bommetje geweest mocht ik gewonnen hebben", aldus Verdonschot in Het Nieuwsblad. "Het lukte net niet. Ik was wel Belgisch kampioen bij de beloften, maar dat was maar een troostprijs. Je moet eerlijk zijn: het niveau bij de Belgische beloften is niet super hoog."

Verdonschot is ondanks de schimmelinfectie waardoor ze even aan de kant stond opnieuw de grote uitdager van Cant komende zondag. "Koksijde is een parcours dat ons allebei goed ligt. Sanne hoopt natuurlijk op een negende titel, het zou lastig zijn voor haar mocht iemand anders winnen, maar ik ga me niet inhouden.

"Voor een kampioenschap horen we elkaar nooit"

"Ja, we komen overeen. Ik was oprecht blij toen ze wereldkampioene werd en besef dat ik veel te danken heb aan haar: zij heeft het pad geëffend", zegt de renster van Marlux-Bingoal. "Zonder haar had ik nu geen profcontract en kon ik niet leven van de cross. Toen ik nog junior was, heeft ze bij de bond eens bepleit om mij mee te nemen naar Hoogerheide, dat ben ik nooit vergeten."

Maar de laatste tijd hoort Verdonschot minder van Cant. "Sinds ik echt een concurrente ben geworden is het wel lastiger. Voor een kampioenschap horen we elkaar nooit. Voor Sanne ligt dat blijkbaar moeilijker dan het voor mij ligt. Terwijl het toch net goed is dat iemand haar kan opvolgen. Niet dat ik die garantie nu al bied, maar dat is wel wat ik ga proberen. Zoals ze zeggen: er is een tijd van komen en een tijd van gaan. En ik hoop dat mijn tijd nu echt gaat komen", besluit ze.

Reacties 6 reacties

Gerelateerd nieuws