Veldrijden

Na zijn stevige valpartij in de GP Sven Nys helemaal klaar voor BK: "Een geluk dat ik niets aan mijn ribben heb overgehouden"

Na zijn stevige valpartij in de GP Sven Nys helemaal klaar voor BK: "Een geluk dat ik niets aan mijn ribben heb overgehouden"

Het zag er even benard uit toen Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal) bleef liggen na zijn stevige valpartij op nieuwjaarsdag in Baal. Al bij al viel de schade mee. De West-Vlaming is klaar om zijn kansen te verdedigen op het BK van nu zondag.

"Ik denk dat er ik klaar voor ben", vertelt Vanthourenhout bij Wielerkrant.be. "Vorige week ging het in Leuven zeker niet slecht. De laatste weken gaat het ook iets beter met de conditie, dus ik hoop dat ik zondag oké ben."

Nochtans waren er na de GP Sven Nys zorgen om de West-Vlaming. Zijn duim ging even in het gips en Vanthourenhout had last van zijn ribben. "Die gips op mijn duim was voor de druk en de zwelling tegen te gaan. Het valt eigenlijk allemaal wel goed mee. In Leuven deed het nog wat pijn om te crossen, zeker de dagen daarna."

"Het is altijd lastig in Koksijde"

"Een geluk dat ik niets aan mijn ribben heb overgehouden. Al had ik wel nog drie of vier dagen last en moeilijkheden om te ademen."

Parcours in Koksijde

Woensdag vond de parcoursverkenning in Koksijde plaats. "Het is altijd lastig in Koksijde. Het gaat ook alleen maar lastiger worden door het zand dat gaat loskomen. Vroeger had ik die natte zandcrossen niet graag, maar dit seizoen was ik in Koksijde wel goed. Het zal zondag dus aankomen op de conditie van de dag", besluit de crosser van Marlux-Bingoal.

Reacties 2 reacties

Gerelateerd nieuws