Veldrijden

Nederlandse crosser moet er noodgedwongen mee kappen: "Jammer dat ik op deze manier afscheid moet nemen"

Nederlandse crosser moet er noodgedwongen mee kappen: "Jammer dat ik op deze manier afscheid moet nemen"

Moedig hem nog eens goed aan als u hem straks aan het werk ziet in het veld want het kan de allerlaatste keer zijn dat u die krans krijgt. Thijs van Amerongen houdt het straks immers voor bekeken als crosser. De 31-jarige Nederlander sukkelt al twee jaar met allerlei fysieke ongemakken.

"Ik ben niet meer in staat een heel jaar op professioneel niveau te fietsen. Na achttien seizoenen zal ik eind februari mijn carrière als veldrijder afsluiten”, klinkt het op zijn website.

“Na heel wat onderzoeken en het aanpassen van training en voeding is het gewenste effect helaas uitgebleven. Ik ga zeker verder met de zoektocht naar het probleem, maar op korte termijn wordt het helaas moeilijk."

Van Amerongen treurt: “Ik vind het erg jammer dat ik op deze manier afscheid moet nemen, maar het positieve gevoel overheerst. De wielersport heeft mij veel gebracht en heeft me heel veel kansen gegeven, die ik anders niet zou hebben gehad. Daarnaast heb ik altijd met heel veel plezier getraind en geleefd voor mijn sport.”

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.