Veldrijden

Onze favorieten voor het BK: Eén torenhoge kanshebber, twee grote uitdagers in Koksijde

Onze favorieten voor het BK: Eén torenhoge kanshebber, twee grote uitdagers in Koksijde

Zondag omstreeks 16.00 uur weten we wie zich in Koksijde tot Belgisch kampioen bij de mannen heeft gekroond. Wij gaven onze favorieten voor zondag de nodige sterren.

Laat het duidelijk zijn: er is slechts één torenhoge favoriet voor de Belgische titel in Koksijde. Wout Van Aert is dé te kloppen man, alle ogen zijn dan ook op hem gericht voor een tweede opeenvolgende Belgische tricolore. Het feit dat we in Koksijde een zandparcours met enkele loopstroken krijgen, speelt alleen maar in het voordeel van de wereldkampioen.

Twee uitdagers

Er zijn twee grote uitdagers voor Van Aert: Laurens Sweeck (Era-Circus) en Toon Aerts (Telenet-Fidea). De voormalige Europese kampioen kende een moeilijke start van het seizoen, maar kwam vanaf half november helemaal boven water. Aerts is hetzelfde type als Van Aert - beiden hebben een grote motor - en kan in het zand uit de voeten.

Ook die andere uitdager Laurens Sweeck houdt wel van wat zand. De laatste weken kwam de tweelingbroer van Diether er door, maar in de kerstperiode leek Sweeck toch wat met de gezondheid te sukkelen. Na Baal volgde er een welgekomen rustpauze, waardoor een gezonde Sweeck zondag minstens op het podium moet eindigen.

Wie nog?

Achter de 'Grote Drie' heeft Michael Vanthourenhout ongetwijfeld een streepje voor op de rest. Hij is de meest regelmatige van de andere coureurs, al moeten we ook zeker Quinten Hermans in de gaten houden en zijn we benieuwd naar wat Iserbyt kan op zijn tweede BK bij de profs. Al is zand zeker niet zijn favoriete ondergrond.

En Kevin Pauwels? Dat wordt afwachten met zijn rug, al kon de introverte Kempenaar dit seizoen nog niet op het podium eindigen.

De favorieten voor het BK van onze redactie:

**** Wout Van Aert
*** Laurens Sweeck en Toon Aerts
** Kevin Pauwels, Michael Vanthourenhout en Quinten Hermans
* Eli Iserbyt, Tom Meeusen, Gianni Vermeersch, Klaas Vantornout en Rob Peeters

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.