Ook Michael Vanthourenhout trekt aan de alarmbel: "Er zijn te veel crossen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 13 reacties
Ook Michael Vanthourenhout trekt aan de alarmbel: "Er zijn te veel crossen"
Foto: © photonews

Bij de UCI wordt er de komende weken samengezeten om een eventuele 'Super League' in het veldrijden te bespreken. Ook Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal) vindt dat er iets moet veranderen.

"Ik vind het idee van een Super League zeker niet slecht", bekent Vanthourenhout bij Wielerkrant.be "Het is wel waar dat de populariteit van het veldrijden veranderd is. Het is elke week cross en telkens opnieuw voor een klassement. Het wordt wat te veel, de mensen blijven weg omdat het altijd dezelfde renners zijn die winnen."

Te veel cross op televisie?

En dus is een 'Super League' geen slecht voorstel volgens de veldrijder van Marlux-Bingoal. "Een grote competitie zou zeker een goede optie zijn. Het hangt natuurlijk af bij sommige crossen. Loenhout en Diegem waren twee crossen waar bijvoorbeeld heel veel volk was."

"Maar in de Soudal Classics en de Brico Cross is de opkomst van het publiek toch iets minder. Eigenlijk moeten sommige crossen niet op televisie uitgezonden worden. Nu zijn er gewoon te veel crossen. Of er nog opties zijn? Ik ben zelf benieuwd wat de oplossing zal worden", besluit Vanthourenhout.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties