Veldrijden

Wout van Aert leeft "anders dan anders" toe naar altijd intense strijd om Belgische driekleur

Wout van Aert leeft "anders dan anders" toe naar altijd intense strijd om Belgische driekleur

Nerveus voor zondag? Helemaal niet. Stress, kent hij dat tegenwoordig nog wel die Wout van Aert? De 23-jarige wereldkampioen veldrijden leeft totaal ontspannen toe naar het Belgisch kampioenschap van zondag in Koksijde. Met dank aan een deugddoende ploegstage in Griekenland.

Met vlag en wimpel topfavoriet voor zijn derde opeenvolgende driekleur, maar Wout laat zijn kop niet zot maken: "Ik voel me relaxed. Ik heb een goeie stage afgewerkt en ben in Charleroi goedgeluimd van het vliegtuig gestapt. Vanuit de luchthaven reed ik naar 'Move to Cure' in Antwerpen, bij Lieven Maesschalck, voor een laatste controle en kinesessie. Daarna heb ik nog een uurtje losgefietst", klinkt het in 'Het Laatste Nieuws'.

Vandaag kruipt Van Aert nog in het zog van de derny, daarna gaat het richting het zeetje. Daar hangt zondag namelijk de klepel. De man in de regenboogtrui en zijn entourage zullen verblijven in een appartement in Nieuwpoort. Morgen zal hij dan zijn eerste rondjes draaien op het BK-parcours. Alles perfect uitgestippeld. Beter kan niet.

Drukte laten passeren

Van de wegfiets opnieuw naar de crossfiets, is dat echter wel zo evident en ideaal? "Om alle misverstanden te vermijden, wil ik toch benadrukken dat mijn hoofd helemaal naar de cross staat. Het deed wel goed om een paar keer samen met de makkers van de wegploeg te kunnen trainen. De nadruk lag vooral op intensiteit en explosiviteit, dat zal zondag van pas komen."

Kranten(artikels) heeft Wout van Aert nog niet gelezen, zegt hij: "Het dringt nu pas écht tot mij door dat we zo dicht bij het Belgisch kampioenschap zijn. Anders dan anders heb ik alle drukte rond zo'n wedstrijd volledig laten passeren."

Reacties 0 reacties

Tags : Wout Van Aert

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.