Mathieu van der Poel blikt als gedoodverfde favoriet vooruit op vuurdoop in Surhuisterveen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 20 reacties
Mathieu van der Poel blikt als gedoodverfde favoriet vooruit op vuurdoop in Surhuisterveen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Net zoals in ons land is er zondag één topfavoriet voor het Nederlands kampioenschap veldrijden. Mathieu van der Poel is de gedoodverfde favoriet om zichzelf op te volgen in Surhuisterveen.

"Het is een kampioenschap en dat is altijd belangrijk. Ik heb al enkele keren in die trui mogen rijden omdat ik andere truien heb misgelopen, maar dat wil niet zeggen dat ik niet graag die Nederlandse trui wil", vertelt Mathieu van der Poel bij de organisatie. "Ik heb één keer verloren bij de nieuwelingen, maar voor de rest zijn Nederlandse kampioenschappen mij wel goed gezind geweest."

Eerste keer

Van der Poel reed nog nooit in Surhuisterveen. Ook voor hem wordt het dus een aanpassing. "Ik heb hier nog nooit gereden, maar ik heb wel al beelden gezien dat als het regent het wel een moddercross kan worden. Dat zou wel leuk zijn. Je rijdt op een parcours waar je nog nooit bent geweest en dat vind ik wel iets hebben."

Als de crosser van Corendon-Circus de nationale driekleur verovert, zal die volgend seizoen weinig te zien zijn, aangezien van der Poel zijn Europese kampioenentrui heeft. "Normaal zal die volgend seizoen niet te zien zijn. Een EK-trui is iets internationaler en ik ben wel blij dat ik die trui dit jaar al vaak heb laten zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties