Slecht nieuws voor Nederlandse veldrijdster Sophie de Boer

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 33 reacties
Slecht nieuws voor Nederlandse veldrijdster Sophie de Boer
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Nederlandse Sophie de Boer zal er niet bij zijn op het komende NK en het WK in eigen land in Valkenburg. De Boer kampt met vermoeidheidsproblemen en zet vroegtijdig een punt achter haar seizoen.

Vorig jaar stak Sophie de Boer nog de Wereldbeker op zak, maar dit seizoen gaat het niet goed voor de 27-jarige Nederlandse. "De ene wedstrijd gaat het supergoed, de volgende geraak ik amper nog vooruit", zegt de Boer in een persbericht. "Mijn lichaam recupereert duidelijk heel slecht. Het is zo dat ik deze winter zowel fysiek als mentaal door een moeilijke periode ga."

'Lichaam rust gunnen'

En dus neemt de Boer veel vroeger dan verwacht een pauze. "Na lang nadenken en in overleg met mijn sportarts en omkadering, heb ik besloten om mijn lichaam nu de rust te gunnen die het nodig heeft. Een moeilijke beslissing, maar wel een die zich echt opdrong", aldus de Nederlandse.

"Zodra ik volledig hersteld ben, zal ik beetje bij beetje beginnen aan de voorbereiding van volgende winter. Want het doel is om sowieso sterker terug te keren", zegt de Boer nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties