Aerts maakt het verschil in het zand en kroont zich tot Belgisch kampioen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 15 reacties
Aerts maakt het verschil in het zand en kroont zich tot Belgisch kampioen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij de beloften heeft Thijs Aerts zich tot Belgisch kampioen gekroond. De jongere broer van voormalig Europees kampioen Toon Aerts maakte het verschil in het zand en kwam solo over de streep.

Na één ronde hadden vier renners een voorsprong op de rest: Toon Vandebosch, Thijs Aerts, Stijn Caluwe en Thomas Joseph kenden een prima start. Even later kon ook Yannick Peeters de aansluiting maken, hét signaal voor Aerts en Vandebosch om vooraan te versnellen en het tempo de hoogte in te jagen.

Maar Caluwe en Peeters kraakten niet, al leken Aerts en Vandebosch wel de sterkste renners in koers. Aerts, jongere broer van Toon, gaf er af en toe een stevige snok aan, maar Belgisch juniorenkampioen van vorig jaar Vandebosch wilde niet plooien. Met nog twee rondes te gaan was er dan toch een kleine bonus voor Vandebosch en Aerts.

Aerts solo

De crosser van Telenet-Fidea maakte in een zandstrook het verschil en nam enkele fietslengtes op Vandebosch. Aerts begon met een bonus van 9" aan de slotronde. Vandebosch kon het gat niet meer dichten en Aerts pakte de Belgische driekleur. Vandebosch pakte het zilver, Caluwe het brons.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties