Een derde op rij voor Van Aert? "De druk die mensen mij willen opleggen, zal altijd even groot zijn"

Redactie
| 19 reacties
Een derde op rij voor Van Aert? "De druk die mensen mij willen opleggen, zal altijd even groot zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Topfavoriet Wout Van Aert verkende zaterdag het parcours van het BK in Koksijde. Alle ogen zijn vandaag op de wereldkampioen gericht voor een derde opeenvolgende Belgische titel.

Het parcours stemde Wout Van Aert tevreden. "Ik heb het gevoel dat het zand vaster ligt dan tijdens de Wereldbeker in oktober", zei hij bij Sporza. "Er zit dus meer vocht in de grond. Dat zal ervoor zorgen dat het meer rijden is. Het is wel technisch. Je zult techniek nodig hebben om erdoor te raken, maar het ligt vrij berijdbaar. Aan de finish is het zo goed als droog. Ideale omstandigheden, denk ik."

"Als het modderig is aan de aankomst, zou het mij ook goed liggen"

Nat of droog, alle druk ligt natuurlijk bij Van Aert zelf. "Als het modderig is aan de aankomst, zou het mij ook goed liggen. Als het zand extreem los is en er veel moet gelopen worden, zou het mij ook goed liggen. Ik denk dat de druk die mensen mij willen opleggen, altijd even groot zal zijn."

"Het enige wat er kan gebeuren, is dat het iets modderiger wordt aan de aankomst. Het is een beetje nat met de vochtige lucht. Met de koersen die nu gereden worden, kan het modderiger worden. Maar morgen geven ze goed weer. Ik verwacht dat de omstandigheden hetzelfde zullen blijven

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties