"Misschien kan Van Aert de mensen een plezier doen door pas weg te rijden in de 4e of 5e ronde"

Redactie
| 12 reacties
"Misschien kan Van Aert de mensen een plezier doen door pas weg te rijden in de 4e of 5e ronde"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vorig jaar was de spanning al na één ronde weg op het Belgisch kampioenschap in Oostende. Wout Van Aert verpulverde toen de tegenstand. In Koksijde zouden we wel eens een soortgelijk scenario kunnen krijgen.

Ook Michel Wuyts ziet één grote favoriet voor het BK. "Als de waardeverhoudingen binnen het Belgisch gild blijven zoals ze dat het hele seizoen geweest zijn, is de vraag niet of Van Aert wint. Maar wel: wanneer rijdt hij weg? Misschien kan hij de mensen een plezier doen door pas weg te rijden in de 4e of 5e ronde", aldus Michel Wuyts bij Sporza.

"In de jaren '80 was de winnaar eigenlijk ook iedere keer bekend"

"Maar je kan toch niet vragen aan een jongeman met een enorm vermogen en een ijzeren wil om er iets van te maken of hij zich inhoudt. Hij heeft zich voorbereid op het BK en hij wil zijn overmacht tonen van zodra hij dat kan. Je kunt dat niet beletten."

Het kan de derde titel op rij worden voor Van Aert. Op naar een reeksje dan maar? "In de jaren '80 was de winnaar eigenlijk ook iedere keer bekend. Liboton won 10 keer op een rij. Dat kan met Van Aert ook het geval zijn, mocht hij in de cross blijven en ik heb de indruk dat hij dat zinnens is", zegt Wuyts nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties