Rob Peeters maakt top vijf van beste veldrijders tegen wie hij reed en zet Nys niet op één

Redactie
| 29 reacties
Rob Peeters maakt top vijf van beste veldrijders tegen wie hij reed en zet Nys niet op één

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Rob Peeters hangt na dit seizoen zijn fiets aan de wilgen. De frustraties van te snelle parcoursen en mindere resultaten zorgden voor een vroegtijdig afscheid op amper 32-jarige leeftijd. "Ik heb de mooiste jaren van de cross meegemaakt", klinkt het.

Rob Peeters maakte verschillende generaties van veldrijders mee. Ook het tijdperk-Nys. Wat is het verschil met het heden? "Ik vrees dat de piek voorbij is", zegt Peeters. "Dat geluk heb ik wel gehad: ik heb de mooiste jaren van de cross meegemaakt. De beste op financieel vlak ook. Vandaag is het allemaal wat minder."

"Qua volk, qua beleving. Het beste voorbeeld: in het verleden moesten organisatoren een parking speciaal voor supportersbussen voorzien", vervolgt Peeters in HNB. "Nys bracht acht bussen mee, Wellens en Albert een bus of vijf, zes, Vervecken vier bussen… Nu heeft geen enkele organisator nog een bussenparking. Vroeger zag je elke week dezelfde massa mensen op de cross. Dat is voorbij."

Mathieu de beste

Peeters is dus ook goed geplaatst om een top vijf van beste veldrijders te maken tegen wie hij streed. En daarbij zet hij Mathieu van der Poel op één. "Op één: Mathieu. Op twee: Wout. Op drie: Nys. Op vier: Albert. Op vijf: Stybar", aldus de Kempenaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties