Broertjes van der Poel samen op het podium: "Gevoel richting WK zit goed" vs. "Vierde was eerlijk gezegd mijn plaats"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 22 reacties
Broertjes van der Poel samen op het podium: "Gevoel richting WK zit goed" vs. "Vierde was eerlijk gezegd mijn plaats"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op het Nederlands kampioenschap kregen we de broertjes van der Poel samen op het podium te zien, iets wat niet zo frequent gebeurt. Mathieu maakte zijn favorietenrol waar, oudere broer David pakte de derde plek.

Zijn vierde nationale titel op rij bij de elite leek op voorhand al binnen, maar elke wedstrijd moet natuurlijk gereden worden. "Het was een lange solo en het was vooral zaak om zo geconcentreerd mogelijk te blijven. Dat is gelukt", zei de jongste van der Poel achteraf bij zijn team. "Over het gevoel vandaag ben ik echt tevreden."

"Dat is niet belangrijker dan deze titel, maar het komt toch in de buurt. Het ging echt lekker vandaag en ik heb zeker het gevoel dat ik goed zit richting het nakende WK", aldus Mathieu. David van der Poel leek niet op het podium te zullen eindigen, maar profiteerde van een valpartij van Corné van Kessel (Telenet-Fidea).

Valpartij van Kessel

"Als ik eerlijk ben, leek vierde mijn plaats te worden", bekent David. "Maar Corné maakte een pijnlijke val waardoor ik stevig op plek drie kon rondrijden. Het NK-podium halen is heel mooi, maar ik kan niet zeggen dat ik deze wedstrijd met een lekker gevoel heb beëindigd. Technisch was het niet zo best wat ik vandaag liet zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties