Veldrijden

Sven Nys geeft jongere broer van Toon Aerts uitstekend nieuws na Belgische titel bij de beloften

Sven Nys geeft jongere broer van Toon Aerts uitstekend nieuws na Belgische titel bij de beloften

Thijs Aerts (Telenet-Fidea) werd zondag de verdiende Belgische kampioen bij de beloften. En de droom van de jongere broer van Toon Aerts gaat in vervulling, want Sven Nys zal Thijs een profcontract geven.

Voor Aerts was het zijn tweede Belgische titel. Hij hoopte zo dat felgebeerde profcontract binnen te halen. "Als laatstejaarsbelofte is het dit jaar voor mij erop of eronder", zei Aerts. "De Belgische titel helpt al zeker, nu is het nog belangrijk om een goed WK te rijden. Op een BK zie je wel dat er maar zestien of zeventien profs zijn in België, dus het zou mooi zijn om daarbij te gaan horen. Ik beslis er natuurlijk niet over, daarvoor moet je bij de ploegleiding zijn."

"Hij krijgt twee jaar de kans om zich te ontwikkelen"

En ploegmanager Sven Nys laat er bijna geen twijfel over bestaan: volgend jaar zal Aerts aan de zijde van oudere broer Toon rijden bij de profs. "Thijs wordt gewoon prof bij ons", zegt de teammanager van Telenet-Fidea in Het Nieuwsblad. "Hij krijgt twee jaar de kans om zich te ontwikkelen."

"Het valt af te wachten of hij de stap naar de top kan zetten, al heb je sowieso ook andere renners nodig. We zijn bijvoorbeeld ook heel tevreden over Jim Aernouts en Nicolas Cleppe. Dat type renners helpt je om echt een ploeg te vormen. Hij zal ook een steun zijn voor zijn broer Toon", besluit Nys.

Reacties 5 reacties

Gerelateerd nieuws