Verrassende nummer drie op het BK in Koksijde: "Dit is de mooiste dag uit mijn profcarrière"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
Verrassende nummer drie op het BK in Koksijde: "Dit is de mooiste dag uit mijn profcarrière"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met Wout Van Aert en Laurens Sweeck waren twee van de drie namen uit de top drie méér dan logisch. Maar de nummer drie was toch een verrassing met Telenet-Fidea-crosser Daan Soete.

Soete bleef zijn ploegmaat Toon Aerts voor na een mooie strijd. "Dit is de mooiste dag uit mijn profcarrière", zei Soete achteraf. "Ik zat al lang met dit kampioenschap in mijn hoofd. Zandparcoursen liggen me. Vooraf had ik gehoopt op top vijf, mits een superdag was misschien top drie mogelijk. Deze prestatie overtreft toch mijn verwachtingen."

"Met het oog op een WK-selectie vormt deze wedstrijd alweer een pluspunt"


​De zandstroken maakten uiteindelijk het verschil. "Toon en ik konden op sommige stukken samenwerken. Maar hij was erg sterk op de lange stukken. Daar reed hij me wel eens uit het wiel, maar op de zandstukken kon ik hem weer bijbenen. Ik kon ook recupereren wanneer Toon van de fiets moest in het zand en ik op de fiets kon blijven."

"In de laatste zandstrook na de materiaalpost kon ik versnellen richting podiumplek. Met het oog op een WK-selectie vormt deze wedstrijd alweer een pluspunt, samen met mijn mooie resultaten in de Wereldbekerwedstrijden", besluit Soete.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties