Wout Van Aert botst in Otegem opnieuw op een ijzersterke Mathieu van der Poel, die valpartij in het slot vermijdt

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 33 reacties
Wout Van Aert botst in Otegem opnieuw op een ijzersterke Mathieu van der Poel, die valpartij in het slot vermijdt
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel heeft zijn supervorm ook in Otegem geëtaleerd. Een dag na de nationale kampioenschappen domineerde de Nederlander in de niet-klassementscross en bleef hij Belgisch kampioen Wout Van Aert voor.

De beste start was voor Tim Merlier en Michael Vanthourenhout, maar nog voor het einde nam Toon Aerts het commando over. Met in zijn wiel Mathieu van der Poel en Wout Van Aert. Maar de Nederlander kon (alweer) zijn benen niet stilhouden. Hij nam enkele lengtes en begon aan een nieuwe solo.

Nieuwe demonstratie

In de achtergrond vormde er zich een groepje met Vanthourenhout, Aerts en Van Aert. Na drie rondes liep de voorsprong op tot een halve minuut, hét signaal voor de wereldkampioen om solo in de achtervolging te gaan. Maar Van Aert kwam geen meter dichter op zijn grote concurrent, die in helse weersomstandigheden naar een nieuwe overwinning reed.

Al was het wel nog even close toen de Nederlander zijn laatste ronde begon. Van der Poel kon maar net de omgewaaide hekken omzeilen en reed naar de zege. De wereldkampioen werd tweede, Telenet Fidea-renner Toon Aerts vervolledigde het podium.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties