Veldrijden

Geslaagde comeback in het veld na 2,5 maanden blessureleed: "Wat nadien volgt, staat nog niet vast"

Geslaagde comeback in het veld na 2,5 maanden blessureleed: "Wat nadien volgt, staat nog niet vast"

Bij Marlux-Bingoal konden ze gisteren voor het eerst in 2,5 maand een beroep doen op de Oost-Vlaamse Alicia Franck. Het jonge talent brak bij de verkenning in de Superprestige van Boom (21 oktober) haar kuitbeen.

Na anderhalve maand in de gips en een maand verder revalideren, stond ze maandag aan de start in Otegem. "Ik voelde me zelfs redelijk, maar de conditie en kracht ontbraken. Dat was te verwachten", aldus Alicia Franck bij haar team. "Ik had ook enkele ronden heel veel pijn omdat ik met mijn slechte voet aan een balk was blijven hangen, maar gelukkig ebde die pijn nadien weer weg."

Geen Wereldbekers

Zaterdag komt ze aan de start in de Kasteelcross in Zonnebeke, maar voor de Wereldbekers past ze voorlopig nog. "Wat nadien volgt, staat nog niet vast. Eerst zien wat Zonnebeke geeft en hoe de conditie evolueert. Ik blijf ook naar de kinesist gaan, om er aan de stabiliteit en kracht van mijn enkel te werken."

"Ik voelde vandaag bij het lopen nog dat die enkel te zwak is om goed af te kunnen zetten. Daardoor moest ik trippelen, of zelfs stappen. Maar het deed vooral veel deugd om er vandaag eindelijk weer bij te kunnen zijn", besluit Franck.

Reacties 2 reacties

Gerelateerd nieuws