"Ik denk dat Mathieu zondag zijn rustigste cross van het jaar heeft gereden. In België is dat ondenkbaar"

Redactie
| 7 reacties
"Ik denk dat Mathieu zondag zijn rustigste cross van het jaar heeft gereden. In België is dat ondenkbaar"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert heeft nog één groot doel in het huidige veldritseizoen: zijn wereldtitel verlengen in het Nederlandse Valkenburg. Al beseft de Belgische kampioen dat dat niet makkelijk wordt.

Van Aert werd zondag de jongste crosser die drie BK's op rij won bij de profs. In Valkenburg kan hij dan weer de jongste renner ooit worden die drie opeenvolgende regenboogtruien pakt. "Daar ga ik vol voor", laat Wout Van Aert weten.

BK en WK

En er zijn de komende jaren nog enkele records. Zoals Roland Liboton die 10 Belgische titels veroverde. Makkelijk, toch? "Laat dat 'makkelijk' er maar af", zegt Van Aert in HLN. "Niet dat het me niets zegt. Maar ik vrees dat het ingewikkeld wordt. BK's en WK's blijven koersen-van-één-dag, waarin alles moet kloppen."

"Je kan het hele seizoen de beste zijn en uitgerekend op dat ene moment falen. Er is de factor stress. Ook op een BK. Ik denk dat Mathieu zondag zijn rustigste cross van het jaar heeft gereden. In België is dat ondenkbaar. De titelstrijd in hét veldritland bij uitstek brengt altijd de nodige druk met zich mee", besluit de wereldkampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties