Wout Van Aert mag volgens dokters zegegebaar van op BK 'niet meer maken', wereldkampioen niet akkoord

Redactie
| 32 reacties
Wout Van Aert mag volgens dokters zegegebaar van op BK 'niet meer maken', wereldkampioen niet akkoord
Foto: © photonews

Wout Van Aert heeft met Red Bull een nieuwe sponsor. Het merk van energiedrankjes prijkt op de helm van de wereldkampioen veldrijden en bovendien 'fladderde' Van Aert als zegegebaar op het BK.

Maar kinderartsen en cardiologen zijn niet te spreken over het feit energiedrankjes met cafeïne gepromoot worden door sportmannen- of vrouwen. Cafeïne verhoogt de hartslag en bloeddruk en kan dus voor hartproblemen zorgen. "Als jongeren dit zien, denken ze: sporters drinken het ook, dus zal het niet slecht zijn", aldus kinderarts Thierry Devreker van de VUB in Het Nieuwsblad.

"Een gezonde tiener die één energiedrankje drinkt, zal daar niets aan overhouden”, aldus Catherine De Maeyer van het Cardiologisch Centrum Grens in Kalmthout. "Maar er zijn minderjarigen die er erg veel van drinken. Wereldwijd stierven zo al 200 jongeren".

"Mensen vergeten dat in Red Bull niet meer cafeïne zit dan in een tas koffie"

Wout Van Aert is zich alvast van geen kwaad bewust. "Het is de taak van ouders om te vermijden dat hun kinderen overmatig veel energiedrank drinken", aldus de wereldkampioen bij VTM, die overigens vindt dat er overdreven wordt. "Mensen vergeten dat in Red Bull niet meer cafeïne zit dan in een tas koffie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties