Veldrijden

Ondanks brons op het BK toch ontgoocheld: "Bronzen medaille is pleister op de wonde"

Ondanks brons op het BK toch ontgoocheld: "Bronzen medaille is pleister op de wonde"

Aan Sanne Cant was weinig te doen op het Belgisch kampioenschap in Koksijde. De wereldkampioene pakte haar 9e BK-titel op rij. Loes Sels moest tevreden zijn met brons, maar de ontgoocheling overheerste achteraf.

"Na mijn overwinning van vorige week zondag in Leuven had ik toch gedacht dat ik op BK meer weerwerk zou kunnen bieden", bekent Sels in HLN. "Ik had voor de wedstrijd nog gezegd dat het geluk en de vorm van de dag zelf een bepalende rol zou kunnen spelen. Ik had zondag gewoon de vorm niet te pakken. Ik nam nochtans een zeer goede start, maar in de eerste ronde heb ik mezelf vergaloppeerd."

Het werd niet het dagje van Sels, ondanks die bronzen plak. "Ik geraakte niet in het goede ritme en ook het lopen ging heel slecht. Ik verloor steeds verder veld op de rensters die voor mij reden. Vanaf dat ogenblik was zelfs het podium heel ver weg. Ik heb echter mijn kop niet in het zand gestoken en heb me daarna volledig herpakt."

Opzet geslaagd

Maar Sels gaf dus niet op. "Ik reed opnieuw over Van de Steene en ging op zoek naar Laura Verdonschot, die op dat ogenblik op de derde plaats reed. Ik slaagde uiteindelijk nog in mijn opzet, zodat ik de laatste podiumplaats nog kon pakken. De bronzen plak is uiteindelijk nog een pleister op de wonde. Als ik het podium niet had gehaald, zou ik echt ontgoocheld geweest zijn", zegt de renster van Crelan-Charles.

Reacties 4 reacties

Tags : Loes Sels

Gerelateerd nieuws